Situație inedită în Belgia. Jucătorii de la Genk sunt urmăriți non-stop cu ajutorul unor brățări electronice

Unii dintre fotbalişti nu sunt deloc încântaţi de această supraveghere obligatorie, pe care oficialii lui Genk au decis să o pună în aplicare pentru a optimiza prestaţiile individuale. Dispozitivele respective, denumite Whoops, more | mai mult »

Dan Alexe : Toate lucrurile pe care trebuie să le știi ca să ajungi barmaniță în Bruxelles fără să treci prin patul patronului

— “Ai grijă, urmele din cearșaf se șterg mai greu ca cele din marmură…” e o frază care mi-a trecut prin cap odată ascultând două barmanițe românce în Bruxelles care nu bănuiau more | mai mult »

Presa flamanda de astazi din Belgia : Duizenden betogers in Roemeense steden

„Ook vandaag is er een grote betoging gepland in Boekarest” adica „O mare demonstrație este planificată astăzi la București”  „✊ In de nacht, als dieven !!! „ Enkele duizenden mensen hebben gisteren more | mai mult »

Trei români au fost arestaţi în Belgia, pentru că au cultivat între 500 şi 1.000 de plante de canabis

Trei români au fost arestaţi luni în vestul Belgiei, după ce poliţia a descoperit că au cultivat sau îngrijit între 500 şi 1.000 de plante de canabis, relatează La Derniere Heure. Poliţia more | mai mult »

BOMBA cu ceas. Zece TERORISTI puternic inarmati, dotati cu EXPLOXIBILI, se ascund in Belgia

Autoritatile belgiene cauta circa zece persoane despre care se crede ca sunt puternic inarmate, inclusiv cu explozibil, si ar putea comite atentate de genul celor de la Paris, a declarat ministrul belgian more | mai mult »

Jihadiștii din Belgia primesc PENSII ca să lupte alături de ISIS în Siria!

Numeroși jihadiști belgieni, plecați pe frontul din Siria, beneficiază de alocații sociale, scrie Le Soir. Peste 80.000 de euro ar fi fost încasați deja de cetățeni radicalizațidin partea statului belgian. Bani care more | mai mult »

Belgia deschide primul muzeu al trenurilor! Locomotivele istorice care pot fi admirate (FOTO)

La 180 de ani după inaugurarea primei linii feroviare continentale din Europa între Bruxelles și Malines, Belgia are primul său „muzeu al trenurilor”, care se deschide pentru public vineri la gara Schaerbeek, more | mai mult »

Monica Luisa Macovei : În această seară, în sediul Parlamentului European din Bruxelles, au răsunat cântece populare românești, iar dansatori au încântat publicul cu măiestria lor

În această seară, în sediul Parlamentului European din Bruxelles, au răsunat cântece populare românești, iar dansatori talentați au încântat publicul cu măiestria lor. Am invitat ansamblul de dansuri populare Miorița, din satul more | mai mult »

Sâmbătă 12 septembrie 2015, Kasteel-ul Flora din Belgia, va fi gazda unui concert extraordinar ce va avea ca protagoniști muzicieni de marcă din România

MAI SUNT TREI SAPTAMANI! Sâmbătă 12 septembrie 2015, Kasteel-ul Flora din Belgia, va fi gazda unui concert extraordinar ce va avea ca protagoniști muzicieni de marcă din România, Olanda și Belgia. FOODEX more | mai mult »

Diplomații români, campioni la amenzi pe teritoriul Belgiei. Presati să-şi plătească amenzile rutiere

Diplomaţi străini în Belgia, inclusiv români, supuşi unor presiuni să-şi plătească amenzile rutiere Ministrul belgian de Externe Didier Reynders a întreprins demersuri prin care diplomaţi aflaţi la post în ţara, inclusiv români, more | mai mult »

Ponta, in de gevangenis ! Presa flamanda din Belgia : Roemeense premier verdacht van witwaspraktijken

Justitie in Roemenië is een onderzoek gestart naar premier Victor Ponta. Hij wordt verdacht van een reeks misdrijven, waaronder witwassen, belastingontduiking en valsheid in geschrifte. Dat hebben officieren van justitie die belast more | mai mult »

Ponta iesi afara ! Presa flamanda din Belgia : Roemeense president wil dat premier opstapt na verdenkingen van corruptie

Er is een onderzoek geopend naar Roemeens eerste minister Victor Ponta, die verdacht wordt van fraude en machtsmisbruik. Dat hebben Roemeense openbare aanklagers die gespecialiseerd zijn in de strijd tegen corruptie verklaard. more | mai mult »

Belgia: Armata a început să patruleze pe străzi

Militarii au început sâmbătă să preia ştafeta de la poliţişti şi să supravegheze locuri considerate sensibile din Belgia, în special la Anvers, unde trăieşte o importantă comunitate evreiască ortodoxă. Guvernul belgian a more | mai mult »

Orasul belgian Bruges va construi o conducta subterana de bere

O conducta subterana de bere va fi instalata sub orasul medieval Bruges din Belgia. Scopul acestei idei este de a reduce numarul de camioane care transporta berea pe strazile orasului, anunta Euronews. more | mai mult »

Iarna paralizează traficul feroviar în Belgia. În Franţa este cod portocaliu de ninsoare

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Belgiei că Institutul Regal Meteorologic a lansat un avertisment de cod portocaliu de zăpadă și gheață pe întreg more | mai mult »

Obiceiuri și datini de Crăciun în Belgia

În Belgia, Crăciunul are loc mai devreme decât în alte țări, pe 6 decembrie, iar moșul lor se numește MOȘ NICOLAE. Moș Crăciun nu prea e prezent, cu toate că pe 25 more | mai mult »

(VIDEO) Premierul Belgiei, atacat din cauza crizei. Cu maioneză…

Premierul belgian Charles Michel a fost, luni, victima unui atac neobişnuit: patru activiste ale organizaţiei Liliths înarmate cu cartofi prăjiţi şi tuburi de maioneză l-au agresat pe şeful guvernului în momentul în more | mai mult »

Primăriţa Craiovei, alai pe banii oraşului cu ziarişti de casă, la Bruxelles. Olguta, lasa-neee !

Lia Olguţa Vasilescu nu se lasă şi intră în peisaj tot cu ţipături. Obişnuită să fie tratată ca la televiziunile PSD, primăriţa vocală a Craiovei s-a gândit că n-ar strica să cumpere more | mai mult »

O româncă stabilită în Bruxelles a publicat pe Internet o scrisoare în care povesteşte prin ce a trecut în ziua votului

Cum am votat de departe alături de cei de acasă: „Mamă, ieşi, ce faci? Au votat toate cimitirele din Olt! Ştiu că eşti bătrână şi mergi mai încet, dar hai!”  O româncă more | mai mult »

Demisia lui Corlatean în presa Belgiana. Românii din Belgia împiedicati intentionat sa voteze democratic

Le ministre roumain des Affaires étrangères Titus Corlatean a annoncé lundi sa démission après de vives critiques concernant l’organisation du premier tour de l’élection présidentielle du 2 novembre pour les Roumains de more | mai mult »

Solidaritate în Belgia: Peste 1.000 de oameni au strâns bani pentru păgubiţii protestelor

Printr-un efort comun, peste 1.000 de belgieni pun mână de la mână şi îi despăgubesc pe cei ale căror bunuri au fost distruse în protestele anti-austeritate de la Bruxelles. Iniţiativa i-a aparţinut more | mai mult »

 

Un electronist roman orb lucreaza la Cisco in Belgia

Marian Selea s-a integrat ca specialist in suport tehnic al producatorului de echipament pentru retele Cisco.

Selea intervine sa remedieze scaparile

inginerilor din prima linie

La 49 de ani, Marian Selea lucreaza pentru Cisco, Bruxelles. Nu e singurul roman angajat acolo, ci cam in fiecare departament exista cineva cu cetatenia romana. Spune ca electronica l-a pasionat intotdeauna si a ales, ca specializare in cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, tehnologia componentelor electronice – „caci e interesant sa stii cum anume se fac toate componentele pe care le folosesti in circuite“. In plus, „daca stii cum sint facute si ce caracteristici rezulta din tehnologia de fabricare, atunci stii si cum sa le folosesti optim“, scrie Selea din capitala belgiana, unde sta de nouasprezece ani.

CV-ul electronistului inainte de a ajunge in Bruxelles pe un post de suport la Cisco a strins patru ani lucrati la Intreprinderea Metalelor Rare, la Magurele, dar si 10 ani de pauza cauzati de pierderea vederii. „Nimeni nu stie exact de ce am orbit. Am ajuns aici (n.r. – la Bruxelles) intr-un stadiu in care nu se mai puteau face investigatii, iar in Romania doctorii nu aveau cele necesare pentru a face un travaliu de diagnoza apropiat“, impartaseste Selea.

Singur a invatat sa lucreze cu PC-uri sub diferite sisteme de operare si tot singur a invatat retelistica. „Inainte de a orbi, am lucrat in Romania, iar dupa, a trebuit sa reinvat totul de la zero, ca pina si statul in picioare nu e chiar usor cind nu vezi“, spune electronistul. Cine l-a sprijinit cel mai mult in aceasta perioada? Sotia si un grup de adevarati prieteni, raspunde Marian Selea. Mai precis, reintegrarea profesionala in cadrul companiei Cisco a venit din partea unui prieten care lucra deja acolo si care i-a aranjat prima masina UNIXlike, care i-a aratat cum sa se conecteze la Internet si de unde sa ia documentatia.

„Cisco lucreaza cu tineri care sa nu se uite la ceas“

Nevazatorii cu inclinatii tehnice pot avea

joburi ca si vazatorii cu ajutorul softurilor

Selea spune ca softurile actuale pot da acces nevazatorilor ce au inclinatii tehnice sa presteze joburi la concurenta cu orice vazator. „In principiu, aceste solutii dau acces la citirea de documente in citeva formate sa le zicem populare, acces la e-mail, la citeva clase de pagini web, editare de documente si lucru interactiv pe shell-uri de comenzi in linie“, explica el. Lui Selea, perioada de ucenicie i-a luat ceva mai mult de citeva saptamini atunci cind a inceput cu primul; pe al doilea, respectiv al treilea, le-a integrat in citeva zile de exercitiu: „Dificultatea consta in faptul ca trebuie create automatisme, iar pendularea intre automatisme nu e chiar usoara in minutele de inceput de drum“.

Costul de achizitie al softului care da acces profesional persoanelor nevazatoare variaza, dupa spusele lui Selea, de la citeva sute si citeva mii de euro, in functie de distribuitor.

Ce face intr-o zi de lucru inginerul de suport? „As putea sa impart activitatea zilnica in doua parti: acceptarea de cazuri noi, contactul initial cu clientii si tratarea in direct a problemelor grave, de severitate mare pe de-o parte, si lucrul pe problemele deja acceptate si care necesita o analiza mai in detaliu, lucrul cu developmentul si grupul de engineering pe de alta parte. In noua structura a Serviciului Tehnic ocup o pozitie de specialist in arhitecturi de comutatie (switching), ocupindu-ma in special de problemele care nu au fost rezolvate de inginerii din prima linie, precum si de indrumarea celor care se gasesc intr-un moment de dificultate in rezolvarea problemelor specifice“, incheie Marian Selea.

Atmosfera din Cisco, spune Selea, este construita de oameni cu o medie de virsta sub 30 de ani. Apreciati sint cei ageri, virfuri profesionale, comunicativi si care nu se uita la ceas. Legat de certificarile profesionale din domeniul IT&C cu recunoastere internationala, Selea spune ca bine cunoscutele certificari CCNA, CCNP, CCIE sint bune ca si criterii de apreciere a valorii in domeniu, insa cine se limiteaza la un singur sistem de operare, ramine limitat orice ar face. „Un tinar care vrea sa se numeasca un bun informatician ar trebui sa se gindeasca insa ca prea multa lume stie sa miste mouse-ul pe ecran, asa ca, a fi un bun cunoscator de LINUX, orice distributie ar fi ea, ii va deschide capul spre cunostinte demne de apelativul sus mentionat“, explica Selea.

sursa : Cotidianul.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: