Situație inedită în Belgia. Jucătorii de la Genk sunt urmăriți non-stop cu ajutorul unor brățări electronice

Unii dintre fotbalişti nu sunt deloc încântaţi de această supraveghere obligatorie, pe care oficialii lui Genk au decis să o pună în aplicare pentru a optimiza prestaţiile individuale. Dispozitivele respective, denumite Whoops, more | mai mult »

Dan Alexe : Toate lucrurile pe care trebuie să le știi ca să ajungi barmaniță în Bruxelles fără să treci prin patul patronului

— “Ai grijă, urmele din cearșaf se șterg mai greu ca cele din marmură…” e o frază care mi-a trecut prin cap odată ascultând două barmanițe românce în Bruxelles care nu bănuiau more | mai mult »

Presa flamanda de astazi din Belgia : Duizenden betogers in Roemeense steden

„Ook vandaag is er een grote betoging gepland in Boekarest” adica „O mare demonstrație este planificată astăzi la București”  „✊ In de nacht, als dieven !!! „ Enkele duizenden mensen hebben gisteren more | mai mult »

Trei români au fost arestaţi în Belgia, pentru că au cultivat între 500 şi 1.000 de plante de canabis

Trei români au fost arestaţi luni în vestul Belgiei, după ce poliţia a descoperit că au cultivat sau îngrijit între 500 şi 1.000 de plante de canabis, relatează La Derniere Heure. Poliţia more | mai mult »

BOMBA cu ceas. Zece TERORISTI puternic inarmati, dotati cu EXPLOXIBILI, se ascund in Belgia

Autoritatile belgiene cauta circa zece persoane despre care se crede ca sunt puternic inarmate, inclusiv cu explozibil, si ar putea comite atentate de genul celor de la Paris, a declarat ministrul belgian more | mai mult »

Jihadiștii din Belgia primesc PENSII ca să lupte alături de ISIS în Siria!

Numeroși jihadiști belgieni, plecați pe frontul din Siria, beneficiază de alocații sociale, scrie Le Soir. Peste 80.000 de euro ar fi fost încasați deja de cetățeni radicalizațidin partea statului belgian. Bani care more | mai mult »

Belgia deschide primul muzeu al trenurilor! Locomotivele istorice care pot fi admirate (FOTO)

La 180 de ani după inaugurarea primei linii feroviare continentale din Europa între Bruxelles și Malines, Belgia are primul său „muzeu al trenurilor”, care se deschide pentru public vineri la gara Schaerbeek, more | mai mult »

Monica Luisa Macovei : În această seară, în sediul Parlamentului European din Bruxelles, au răsunat cântece populare românești, iar dansatori au încântat publicul cu măiestria lor

În această seară, în sediul Parlamentului European din Bruxelles, au răsunat cântece populare românești, iar dansatori talentați au încântat publicul cu măiestria lor. Am invitat ansamblul de dansuri populare Miorița, din satul more | mai mult »

Sâmbătă 12 septembrie 2015, Kasteel-ul Flora din Belgia, va fi gazda unui concert extraordinar ce va avea ca protagoniști muzicieni de marcă din România

MAI SUNT TREI SAPTAMANI! Sâmbătă 12 septembrie 2015, Kasteel-ul Flora din Belgia, va fi gazda unui concert extraordinar ce va avea ca protagoniști muzicieni de marcă din România, Olanda și Belgia. FOODEX more | mai mult »

Diplomații români, campioni la amenzi pe teritoriul Belgiei. Presati să-şi plătească amenzile rutiere

Diplomaţi străini în Belgia, inclusiv români, supuşi unor presiuni să-şi plătească amenzile rutiere Ministrul belgian de Externe Didier Reynders a întreprins demersuri prin care diplomaţi aflaţi la post în ţara, inclusiv români, more | mai mult »

Ponta, in de gevangenis ! Presa flamanda din Belgia : Roemeense premier verdacht van witwaspraktijken

Justitie in Roemenië is een onderzoek gestart naar premier Victor Ponta. Hij wordt verdacht van een reeks misdrijven, waaronder witwassen, belastingontduiking en valsheid in geschrifte. Dat hebben officieren van justitie die belast more | mai mult »

Ponta iesi afara ! Presa flamanda din Belgia : Roemeense president wil dat premier opstapt na verdenkingen van corruptie

Er is een onderzoek geopend naar Roemeens eerste minister Victor Ponta, die verdacht wordt van fraude en machtsmisbruik. Dat hebben Roemeense openbare aanklagers die gespecialiseerd zijn in de strijd tegen corruptie verklaard. more | mai mult »

Belgia: Armata a început să patruleze pe străzi

Militarii au început sâmbătă să preia ştafeta de la poliţişti şi să supravegheze locuri considerate sensibile din Belgia, în special la Anvers, unde trăieşte o importantă comunitate evreiască ortodoxă. Guvernul belgian a more | mai mult »

Orasul belgian Bruges va construi o conducta subterana de bere

O conducta subterana de bere va fi instalata sub orasul medieval Bruges din Belgia. Scopul acestei idei este de a reduce numarul de camioane care transporta berea pe strazile orasului, anunta Euronews. more | mai mult »

Iarna paralizează traficul feroviar în Belgia. În Franţa este cod portocaliu de ninsoare

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Belgiei că Institutul Regal Meteorologic a lansat un avertisment de cod portocaliu de zăpadă și gheață pe întreg more | mai mult »

Obiceiuri și datini de Crăciun în Belgia

În Belgia, Crăciunul are loc mai devreme decât în alte țări, pe 6 decembrie, iar moșul lor se numește MOȘ NICOLAE. Moș Crăciun nu prea e prezent, cu toate că pe 25 more | mai mult »

(VIDEO) Premierul Belgiei, atacat din cauza crizei. Cu maioneză…

Premierul belgian Charles Michel a fost, luni, victima unui atac neobişnuit: patru activiste ale organizaţiei Liliths înarmate cu cartofi prăjiţi şi tuburi de maioneză l-au agresat pe şeful guvernului în momentul în more | mai mult »

Primăriţa Craiovei, alai pe banii oraşului cu ziarişti de casă, la Bruxelles. Olguta, lasa-neee !

Lia Olguţa Vasilescu nu se lasă şi intră în peisaj tot cu ţipături. Obişnuită să fie tratată ca la televiziunile PSD, primăriţa vocală a Craiovei s-a gândit că n-ar strica să cumpere more | mai mult »

O româncă stabilită în Bruxelles a publicat pe Internet o scrisoare în care povesteşte prin ce a trecut în ziua votului

Cum am votat de departe alături de cei de acasă: „Mamă, ieşi, ce faci? Au votat toate cimitirele din Olt! Ştiu că eşti bătrână şi mergi mai încet, dar hai!”  O româncă more | mai mult »

Demisia lui Corlatean în presa Belgiana. Românii din Belgia împiedicati intentionat sa voteze democratic

Le ministre roumain des Affaires étrangères Titus Corlatean a annoncé lundi sa démission après de vives critiques concernant l’organisation du premier tour de l’élection présidentielle du 2 novembre pour les Roumains de more | mai mult »

Solidaritate în Belgia: Peste 1.000 de oameni au strâns bani pentru păgubiţii protestelor

Printr-un efort comun, peste 1.000 de belgieni pun mână de la mână şi îi despăgubesc pe cei ale căror bunuri au fost distruse în protestele anti-austeritate de la Bruxelles. Iniţiativa i-a aparţinut more | mai mult »

 

Ambasadorul Belgiei, în „ospetie“, în Neamt

într-o atmosferă relaxantă, autoritătile judetene l-au primit pe Excelenta Sa Philippe Beke, ambasadorul Belgiei • presedintele CJ, Culită Tărâtă, i-a vorbit despre frumusetile Neamtului, despre nevoile românilor si despre onoarea de a-l avea ca oaspete •

Parte din autoritătile judetene nemtene si-au încheiat săptămîna de lucru întîlnindu-se cu Philippe Beke, ambasadorul Belgiei la Bucuresti. Oaspetele a fost primit la Consiliul Judetean Neamt, unde l-au întîmpinat presedintele Culită Tărâtă, prefectul Ilie Haralambie Mitea, presedintele Camerei de Comert si Industrie Mihai Apopii, consilierul judetean Daniel Vasiliu, alte autorităti judetene si oameni de afaceri. Atmosfera a fost una relaxată, atît gazdele cît si oaspetele urmărind să îsi prezinte tările si zonele lor. Presedintele Consiliului Judetean, Culită Tărâtă, n-a ratat ocazia de a-i vorbi ambasadorului despre frumusetile judetului nostru si despre multele mănăstiri pe care le detine, făcînd din Neamt o zonă densă în lăcasuri de cult si număr de purtători ai hainei monahale. „Avem cel mai mare număr de mănăstiri si biserici din toată tara. Avem oameni harnici, muncitori, avem locuri minunate care pot fi văzute. Din păcate, la noi, în democratie, n-am reusit să acordăm atentia necesară agriculturii si economiei românesti. Dar nici nu e prea tîrziu să o luăm de acum de la capăt. Dumneavoastră, execelentă, veniti dintr-o tară în care democratia e la ea acasă. La noi lucrurile sînt mai în urmă! Si, din păcate, noi am făcut si multe greseli! Dar, fiind un mesager al Belgiei, consideră că sînteti alături de noi cu gîndul si cu sufletul si că sîntem totusi pe calea cea bună!“, a spus presedintele Culită Tărâtă. Mihai Apopii, presedintele Camerei de Comert, a pus accent pe parteneriatele existente între cele două tări si pe programele comune: „Peste 30% dintre centralele termice din judet provin din Belgia si spre bucuria posesorilor lor, functionează si acum! Sînteti printre principalii parteneri în unele afaceri pe care le derulăm. Belgienii sînt parteneri importanti în domeniul energiei regenerabile. Este un domeniu care începe să ne intereseze si pe noi! Camera de Comert si Industrie Neamt are un mare interes în a asigura parteneriate între firme din România si cele din Belgia si poate că la o întîlnire viitoare deja vom avea afaceri comune. De fapt, asta e menirea noastră, să dezvoltăm parteneriatele între tări. Oamenii de afaceri sînt cei care plătesc facturile, care asigură economia natională! Vă multumim că sînteti aici si fiti convins că noi, Camera de Comert, sîntem în sprijinul dumneavoastră“. Desi ar fi trebuit să fie în concediu de odihnă, prefectul Ilie Haralambie Mitea a lăsat Sibiul natal si a venit la CJ Neamt, fiind alături de autorităti la primirea ambasadorului. Si-a exprimat si el bucuria de a-l cunoaste pe Philippe Beke si i-a urat ca timpul petrecut în Neamt să fie unul de care să îsi amintească cu plăcere. Finalul întrunirii a fost marcat de schimbarea cadourilor simbolice, oaspetele oferind cîte o carte cu Belgia prefectului si presedintelui CJ, iar presedintele Culită Tărâtă înmînîndu-i o sacosă cu sigla „Tinutul Neamtului“ si cîteva suveniruri.

Ambasadorul Belgiei, în „ospetie“, în Neamt

One Response to Ambasadorul Belgiei, în „ospetie“, în Neamt

  1. casandra spune:

    in sacosa cu suveniruri au pus cumva si parfumurile de la MRU?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: