Primăriţa Craiovei, alai pe banii oraşului cu ziarişti de casă, la Bruxelles. Olguta, lasa-neee !

Lia Olguţa Vasilescu nu se lasă şi intră în peisaj tot cu ţipături. Obişnuită să fie tratată ca la televiziunile PSD, primăriţa vocală a Craiovei s-a gândit că n-ar strica să cumpere more | mai mult »

O româncă stabilită în Bruxelles a publicat pe Internet o scrisoare în care povesteşte prin ce a trecut în ziua votului

Cum am votat de departe alături de cei de acasă: „Mamă, ieşi, ce faci? Au votat toate cimitirele din Olt! Ştiu că eşti bătrână şi mergi mai încet, dar hai!”  O româncă more | mai mult »

Demisia lui Corlatean în presa Belgiana. Românii din Belgia împiedicati intentionat sa voteze democratic

Le ministre roumain des Affaires étrangères Titus Corlatean a annoncé lundi sa démission après de vives critiques concernant l’organisation du premier tour de l’élection présidentielle du 2 novembre pour les Roumains de more | mai mult »

Solidaritate în Belgia: Peste 1.000 de oameni au strâns bani pentru păgubiţii protestelor

Printr-un efort comun, peste 1.000 de belgieni pun mână de la mână şi îi despăgubesc pe cei ale căror bunuri au fost distruse în protestele anti-austeritate de la Bruxelles. Iniţiativa i-a aparţinut more | mai mult »

Rezultatele votului din primul tur în Belgia. HUOOOO PONTA, Românii din Belgia te-au spart !

Rezultate finale diaspora. Cum au votat romanii din strainatate: Iohannis 46,2%, Ponta 15,9%, Macovei 15, 2% Candidatul ACL Klaus Iohannis a castigat detasat primul tur al alegerilor prezidentiale in diaspora cu un more | mai mult »

Ciocolata, “patrimoniu naţional” în Belgia, muzeu la Bruxelles

   Ciocolată, considerată “patrimoniu național” în Belgia, are începând de sâmbătă, propriul muzeu în Bruxelles, care dispune inclusiv de o seră tropicală, de un atelier pentru a găzdui cursuri și demonstrații, dar și de more | mai mult »

“Cherchez la curva :) ” O prostituată româncă a lăsat un belgian fără 250.000 de euro

După ce s-a îndrăgostit de o “fată din vitrină” de 20 de ani, originară din România, un belgian şi-a vândut casa şi i-a trimis banii fetei. Bărbatului, de 51 de ani, a more | mai mult »

Le Premier ministre roumain accusé de “banaliser l’Holocauste”

  Le Premier ministre roumain, le social-démocrate Victor Ponta, a suscité lundi de vives critiques après avoir comparé le “régime” du chef de l’Etat de centre-droit Traian Basescu au “régime nazi”, l’opposition more | mai mult »

Birou de avocatura românesc în Belgia

Oferim consultanta juridica, asistenta in preschimbare acte in Romania si Belgia. Traduceri legalizate, mediere conflicte de munca etc. Oferim si servicii de transport colete din Belgia in Romania si invers. (puncte de more | mai mult »

Une bande de malfrats arrêtée après des vols à Lincent

Dix Roumains étaient poursuivis pour de nombreux vols. Huit d’entre eux ont écopé de peines de 6 mois à 4 ans de prison. Dans la nuit du 15 au 16 octobre 2013, more | mai mult »

Liège: 4 cambrioleurs roumains repérés par une dame âgée arrêtés

Quatre voleurs d’origine roumaine soupçonnés d’avoir commis un vol avec effraction samedi en fin d’après-midi ont été déférés dimanche auprès d’un juge d’instruction liégeois, a-t-on appris auprès du parquet. Like this:Like Loading... more | mai mult »

Les Roumains supplantent les Néerlandais comme principale population d’indépendants étrangers en Belgique. Cette réalité en appelle une autre : celle de « l’indépendant fictif », le statut servant parfois juste de passe-droit pour des allocations. more | mai mult »

VIDEO Un primar belgian a încercat să alunge un grup de romi cu muzică techno dată la maximum

Aproximativ 30 de rulote s-au instalat duminică seara pe un teren din oraşul flamand, fără acordul proprietarului sau al autorităţilor locale, potrivit agenţiei Belga. În urma discuţiilor cu autorităţile locale, reprezentanţii grupului more | mai mult »

Corlăţean: Am făcut demersuri pe lângă omologul belgian vizând continuarea susţinerii pentru Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlăţan, a declarat, luni, că a făcut demersuri pe lângă omologul belgian, Didier Reynders, pentru ca Belgia să continue să susţină România în procesul de aderare la Spaţiul more | mai mult »

L’Oreal renunţă la colaborarea cu suportera belgiană după o poză cu aceasta la vânătoare în Africa

L’Oreal a decis să renunţe la colaborarea cu Axelle Despiegelaere, tânăra suporteră din Belgia, a cărei fotografie de la Cupa Mondială (CM) a făcut furori în mediul online, după criticile atrase de more | mai mult »

În urma unor neînțelegeri cu soțul său belgian, o româncă a ajuns să se lupte în instanță pentru soarta copilului lor. Din păcate pentru Lucia Radu, tribunalul belgian a hotărât ca pruncul more | mai mult »

Bogdan Dinu: “In Belgia, un tanar absolvent castiga de 6-9 ori mai mult decat in Romania”

Bogdan Dinu a absolvit un program de master in inginerie in Belgia. Conjuctura in care s-a decis sa studieze in strainatate este cel putin interesanta: varicela l-a tintuit in casa pentru 3 more | mai mult »

Judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat la Festivalul Regiunilor de la Bruxelles

Peisajele dâmboviţene şi produsele tradiţionale i-au cucerit pe vizitatorii prezenţi la “Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”. La finalul săptămânii trecute, o delegaţie a Consiliului Judeţean more | mai mult »

 

Maestrul Corneliu Gheorghiu celebrat la Bruxelles cu prilejul lansarii cartii “Despre pianistica”

“Muzica este respiraţia lui Dumnezeu. Nu știu, nimeni nu ştie, dacă Dumnezeu există. Dar El este un muzician, aceasta o ştiu.” – Dinu Lipatti

Cu prilejul lansării cărţii “Despre pianistică” a maestrului Corneliu Gheorghiu, în limba română, Institutul Cultural Român Bruxelles şi Ambasada României în Regatul Belgiei organizează în 13 decembrie, un concert în interpretarea autorului, la Muzeul intrumentelor muzicale din Bruxelles.

Cartea “Despre pianistică” se adreseaza ‘cunoscatorilor’, pianistilor consacrati sau celor aflati in curs de afirmare. Toti cei care iubesc muzica gasesc in aceasta lucrare numele marilor maestri.

Personalitate de prim rang a muzicii româneşti, pianist, profesori și compozitor, cariera artistică şi talentul maestrului Corneliu Gheorghiu (n. 1924) au fost prefigurate de George Enescu şi încurajate de pianistul Dinu Lipatti.

deplasare-bruxelles-1

Primăriţa Craiovei, alai pe banii oraşului cu ziarişti de casă, la Bruxelles. Olguta, lasa-neee !

Lia Olguţa Vasilescu nu se lasă şi intră în peisaj tot cu ţipături. Obişnuită să fie tratată ca la televiziunile PSD, primăriţa vocală a Craiovei s-a gândit că n-ar strica să cumpere şi niscaiva bunăvoinţă prin presa locală. Aşa se face că a comandat repede Regiei Autonome de Transport (RAT) un autocar în care a urcat la grămadă ziarişti prietenoşi pe care i-a dus direct la…Bruxelles.

deplasare-bruxelles-1

În vremea asta, primarul Craiovei merge la un hotel din Bruxelles, ca să susțină o conferință de presă, culmea, tot în fața presei de acasă. Mai apoi, participă cu toții la un dineu, într-un club literar-artistic privat. Și cităm din comunicatul dat, joi, întregii prese (cu rugămintea de a-l mediatiza): ”(…) La Bruxelles, acolo unde este sediul celor mai importante instituţii europene, vor fi lansate, în prezenţa oficialităţilor româneşti şi europene, identitatea vizuală (sigla n.r.) a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 (…)”. În cazul ăsta de ce, cu toate instituțiile europene în preajmă, conferința are loc într-un hotel (Hotel Metropole), iar prezentarea imaginii Craiova, la un dineu, într-un Club (Cercle Royal Gaulois Artistique et Littéraire)?

image-2014-11-2-18438628-0-vot-bruxelles

O româncă stabilită în Bruxelles a publicat pe Internet o scrisoare în care povesteşte prin ce a trecut în ziua votului

Cum am votat de departe alături de cei de acasă: „Mamă, ieşi, ce faci? Au votat toate cimitirele din Olt! Ştiu că eşti bătrână şi mergi mai încet, dar hai!” image-2014-11-2-18438628-0-vot-bruxelles

O româncă stabilită în Bruxelles a publicat pe Internet o scrisoare în care povesteşte prin ce a trecut în ziua votului, când a stat ore întregi în frig, pentru ca ţara să nu îi fie „confiscată” de „nenorociţi”. Ramona Strugariu, care a relatat problemele de la vot şi la Gândul LIVE, trăieşte de cinci ani în Belgia, dar spune că speră să se întoarcă într-o bună zi, într-o „Românie normală”.

br_3

Demisia lui Corlatean în presa Belgiana. Românii din Belgia împiedicati intentionat sa voteze democratic

Le ministre roumain des Affaires étrangères Titus Corlatean a annoncé lundi sa démission après de vives critiques concernant l’organisation du premier tour de l’élection présidentielle du 2 novembre pour les Roumains de l’étranger. “J’ai informé le Premier ministre (…) que j’ai décidé de remettre mon mandat”, a annoncé M. Corlatean lors d’une déclaration lue à la presse.

br_3

Selon de nombreux témoignages, des milliers de Roumains n’ont pas pu voter le 2 novembre en raison du nombre insuffisant de bureaux de vote ouverts dans des pays comme la France, l’Allemagne ou la Grande-Bretagne. Après des protestations de la société civile, M. Corlatean avait annoncé avoir pris des mesures pour permettre une meilleure organisation du second tour du 16 novembre, dont l’augmentation du nombre d’isoloirs.

Bruxelles

Solidaritate în Belgia: Peste 1.000 de oameni au strâns bani pentru păgubiţii protestelor

Printr-un efort comun, peste 1.000 de belgieni pun mână de la mână şi îi despăgubesc pe cei ale căror bunuri au fost distruse în protestele anti-austeritate de la Bruxelles. Iniţiativa i-a aparţinut unui tânăr care lucrează în publicitate.

Bruno Dillen a văzut la televizor imaginile cu manifestaţiile neobişnuit de violente de la Bruxelles.

Bruno Dillen: “Ca atâţia alţii, am citit pe internet despre maşina care a fost distrusă şi despre proprietarul ei. Avea nevoie de maşină ca să meargă la serviciu, un lucru pe care atâţia oameni îl pot înţelege”.

%d bloggers like this: