Belgia: Armata a început să patruleze pe străzi

Militarii au început sâmbătă să preia ştafeta de la poliţişti şi să supravegheze locuri considerate sensibile din Belgia, în special la Anvers, unde trăieşte o importantă comunitate evreiască ortodoxă. Guvernul belgian a more | mai mult »

Orasul belgian Bruges va construi o conducta subterana de bere

O conducta subterana de bere va fi instalata sub orasul medieval Bruges din Belgia. Scopul acestei idei este de a reduce numarul de camioane care transporta berea pe strazile orasului, anunta Euronews. more | mai mult »

Iarna paralizează traficul feroviar în Belgia. În Franţa este cod portocaliu de ninsoare

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Belgiei că Institutul Regal Meteorologic a lansat un avertisment de cod portocaliu de zăpadă și gheață pe întreg more | mai mult »

Obiceiuri și datini de Crăciun în Belgia

În Belgia, Crăciunul are loc mai devreme decât în alte țări, pe 6 decembrie, iar moșul lor se numește MOȘ NICOLAE. Moș Crăciun nu prea e prezent, cu toate că pe 25 more | mai mult »

(VIDEO) Premierul Belgiei, atacat din cauza crizei. Cu maioneză…

Premierul belgian Charles Michel a fost, luni, victima unui atac neobişnuit: patru activiste ale organizaţiei Liliths înarmate cu cartofi prăjiţi şi tuburi de maioneză l-au agresat pe şeful guvernului în momentul în more | mai mult »

Primăriţa Craiovei, alai pe banii oraşului cu ziarişti de casă, la Bruxelles. Olguta, lasa-neee !

Lia Olguţa Vasilescu nu se lasă şi intră în peisaj tot cu ţipături. Obişnuită să fie tratată ca la televiziunile PSD, primăriţa vocală a Craiovei s-a gândit că n-ar strica să cumpere more | mai mult »

O româncă stabilită în Bruxelles a publicat pe Internet o scrisoare în care povesteşte prin ce a trecut în ziua votului

Cum am votat de departe alături de cei de acasă: „Mamă, ieşi, ce faci? Au votat toate cimitirele din Olt! Ştiu că eşti bătrână şi mergi mai încet, dar hai!”  O româncă more | mai mult »

Demisia lui Corlatean în presa Belgiana. Românii din Belgia împiedicati intentionat sa voteze democratic

Le ministre roumain des Affaires étrangères Titus Corlatean a annoncé lundi sa démission après de vives critiques concernant l’organisation du premier tour de l’élection présidentielle du 2 novembre pour les Roumains de more | mai mult »

Solidaritate în Belgia: Peste 1.000 de oameni au strâns bani pentru păgubiţii protestelor

Printr-un efort comun, peste 1.000 de belgieni pun mână de la mână şi îi despăgubesc pe cei ale căror bunuri au fost distruse în protestele anti-austeritate de la Bruxelles. Iniţiativa i-a aparţinut more | mai mult »

Rezultatele votului din primul tur în Belgia. HUOOOO PONTA, Românii din Belgia te-au spart !

Rezultate finale diaspora. Cum au votat romanii din strainatate: Iohannis 46,2%, Ponta 15,9%, Macovei 15, 2% Candidatul ACL Klaus Iohannis a castigat detasat primul tur al alegerilor prezidentiale in diaspora cu un more | mai mult »

Ciocolata, “patrimoniu naţional” în Belgia, muzeu la Bruxelles

   Ciocolată, considerată “patrimoniu național” în Belgia, are începând de sâmbătă, propriul muzeu în Bruxelles, care dispune inclusiv de o seră tropicală, de un atelier pentru a găzdui cursuri și demonstrații, dar și de more | mai mult »

“Cherchez la curva :) ” O prostituată româncă a lăsat un belgian fără 250.000 de euro

După ce s-a îndrăgostit de o “fată din vitrină” de 20 de ani, originară din România, un belgian şi-a vândut casa şi i-a trimis banii fetei. Bărbatului, de 51 de ani, a more | mai mult »

Le Premier ministre roumain accusé de “banaliser l’Holocauste”

  Le Premier ministre roumain, le social-démocrate Victor Ponta, a suscité lundi de vives critiques après avoir comparé le “régime” du chef de l’Etat de centre-droit Traian Basescu au “régime nazi”, l’opposition more | mai mult »

Birou de avocatura românesc în Belgia

Oferim consultanta juridica, asistenta in preschimbare acte in Romania si Belgia. Traduceri legalizate, mediere conflicte de munca etc. Oferim si servicii de transport colete din Belgia in Romania si invers. (puncte de more | mai mult »

Une bande de malfrats arrêtée après des vols à Lincent

Dix Roumains étaient poursuivis pour de nombreux vols. Huit d’entre eux ont écopé de peines de 6 mois à 4 ans de prison. Dans la nuit du 15 au 16 octobre 2013, more | mai mult »

Liège: 4 cambrioleurs roumains repérés par une dame âgée arrêtés

Quatre voleurs d’origine roumaine soupçonnés d’avoir commis un vol avec effraction samedi en fin d’après-midi ont été déférés dimanche auprès d’un juge d’instruction liégeois, a-t-on appris auprès du parquet. Like this:Like Loading... more | mai mult »

Les Roumains supplantent les Néerlandais comme principale population d’indépendants étrangers en Belgique. Cette réalité en appelle une autre : celle de « l’indépendant fictif », le statut servant parfois juste de passe-droit pour des allocations. more | mai mult »

VIDEO Un primar belgian a încercat să alunge un grup de romi cu muzică techno dată la maximum

Aproximativ 30 de rulote s-au instalat duminică seara pe un teren din oraşul flamand, fără acordul proprietarului sau al autorităţilor locale, potrivit agenţiei Belga. În urma discuţiilor cu autorităţile locale, reprezentanţii grupului more | mai mult »

Corlăţean: Am făcut demersuri pe lângă omologul belgian vizând continuarea susţinerii pentru Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlăţan, a declarat, luni, că a făcut demersuri pe lângă omologul belgian, Didier Reynders, pentru ca Belgia să continue să susţină România în procesul de aderare la Spaţiul more | mai mult »

 

Belgia vrea sa ii lase fara cetatenie pe cei care pleaca spre state periculoase

Seful departamentului pentru combaterea terorismului din Belgia a declarat ca persoanele cu dubla cetatenie, care pleaca inspre state potential periculoase, si-ar putea pierde cetatenia belgiana.

Declaratia a fost facuta la Bucuresti, unde acesta a fost prezent pentru a restitui statului roman trei monede dacice furate dintr-un sit arheologic de la noi si gasite pe teritoriul Belgiei.

Discutii aprinse au avut loc si pe tema inregistrarii convorbirilor telefonice, legea ”Big Brother” asa cum a fost numita in Romania.

Gembloux_JPG05

Jeune Roumain électrocuté: deux ans de prison pour l’entrepreneur guibertin

Lourde condamnation pour un entrepreneur guibertin responsable de la mort d’un ouvrier roumain et animé par un esprit de lucre durement stigmatisé.

Gembloux_JPG05

Trois audiences furent nécessaires pour vider ce pénible dossier d’homicide involontaire survenu le 27 juillet 2011 vers 18h dans une ferme en restauration de la rue de Tirlemont, à Gembloux appartenant à Martine R. Elle avait confié les travaux à son mari Joël R., 43 ans, de Mont-Saint-Guibert, et à sa Sprl Garden and Pool.

Il est bien connu que la main-d’œuvre étrangère est moins chère que la belge. D’où l’arrivée de quelques Roumains embrigadés dans sa société «boîte aux lettres» par Christian A., 35 ans, que l’on retrouva sur des chantiers de Messancy, Ernage et Gembloux.

Brussels_floral_carpet_B

Belgia: Familie de romani condamnata la inchisoare pentru exploatare prin cersit

Patru membri ai unei familii din România au fost condamnați la pedepse de cinci ani de închisoare. Potrivit procurorilor, victimele erau aduse din România. Erau persoane cu handicap, din familii sărace, cărora li se promitea o viaţă mai bună în Belgia.

Brussels_floral_carpet_B

Însă, odată ajunși la destinație, oamenii erau trimiși pe străzi și puși să cerşească. Nu aveau nicio șansă să scape: nu cunoşteau pe nimeni în Belgia, astfel că erau total dependenți de infractorii care îi exploatau. În plus, erau supravegheați în permanență de unul dintre suspecți.

valcov

Penalul de Darius Valcov a ajuns si in presa belgiana. Cotidianul flamand De Telegraaf : Justitie in Roemenië is een corruptieonderzoek begonnen tegen de minister van Financiën, Darius Valcov

Corruptieonderzoek tegen minister Roemenië

BOEKAREST Justitie in Roemenië is een corruptieonderzoek begonnen tegen de minister van Financiën, Darius Valcov. Die zou zich door een bedrijf hebben laten omkopen toen hij nog burgemeester was in de plaats Slatina.

valcov

 In ruil voor zo’n twee miljoen euro steekpenningen zou hij een bedrijf aan overheidsopdrachten hebben geholpen. Het grootste deel van dat geld kreeg hij cash in handen.
proteste_austeritate_36398200

Mii de belgieni au ieşit în stradă. Ei contestă măsurile de austeritate luate de guvernanţi

Mii de oameni în stradă la Bruxelles, pentru a protesta faţă de măsurile antiausteritate ale Guvernului belgian. Manifestaţia a fost organizată de principalele asociaţii sindicale din ţară.

proteste_austeritate_36398200
Înarmaţi cu bannere şi pancarte, circa 10.000 de belgieni au cerut reducerea impozitelor şi măsuri pentru scăderea şomajului. Ei acuză Guvernul de centru-dreapta că protejează marile companii în defavoarea angajaţilor.

Înarmaţi cu bannere şi pancarte, circa 10.000 de belgieni au cerut reducerea impozitelor şi măsuri pentru scăderea şomajului. Ei acuză Guvernul de centru-dreapta că protejează marile companii în defavoarea angajaţilor.

%d bloggers like this: